Deze workshop biedt een unieke en educatieve ervaring voor jullie groep. Maak samen kennis met verantwoord genieten van lokale producten en ontdek het echte verhaal van de eerlijke boeren. Tijdens deze workshop zullen we u meenemen op een culinaire reis langs lokale boeren om verse, biologische, seizoensgebonden ingrediënten te verzamelen die jullie vervolgens verwerken in heerlijke gerechten tijdens een kookworkshop.

Een heerlijk ontvangst

De workshop start op onze locatie met een heerlijke kop koffie of thee en ambachtelijke boerencake. Onze elektrische tweewielers staan voor jullie klaar. Na een duidelijke uitleg gaan jullie samen met de begeleiders van buitenkookfeest op pad voor het begin van deze unieke ervaring. Jullie volgen een prachtige route door de omgeving van het landelijk gelegen Woudenberg.

De Landouw

De eerste locatie voor een stop bevindt zich in De Glind bij biologische tuinderij De Landouw. Bij Landouw nemen jullie een kijkje achter de schermen van het boeren tuindersleven en zullen jullie de verhalen van de boeren zelf horen. Jullie leren over de verschillende gewassen die ze telen en hoe ze hun producten verzorgen. Aan het einde van dit bezoek krijgen jullie groenten van het seizoen mee om te gebruiken in de gerechten tijdens de kookworkshop.

De Groote Lageweide

Na het bezoek aan De Landouw vervolgt de route zich naar boerderij ‘De Groote Lageweide’. Op deze boerderij worden koeien en biologische varkens gehouden. In de landwinkel die op deze boerderij aanwezig is horen jullie van boerin Wilma het verhaal over het ontstaan van dit familiebedrijf en hebben jullie de kans om meer te weten te komen over de lokale voedselproductie en het boerenleven in het algemeen.

Buitenkookfeest

Eenmaal terug op onze locatie, gaan jullie samen aan de slag met het bereiden van verassende gerechten. De koks van Buitenkookfeest zullen u begeleiden bij het bereiden van de verschillende gerechten die zijn geïnspireerd door de lokale producten die jullie hebben verzameld. Terwijl jullie koken, wordt er meer verteld over de verschillende ingrediënten en hun smaken, en worden er tips en trucs gedeeld voor het bereiden van gezonde en heerlijke gerechten. Gaan jullie voor het Burgermenu en bereiden jullie 3 fantastische broodjes? Of laten jullie je verrassen door diverse kleine gerechten uit het Groen Genieten menu?

Wanneer jullie klaar zijn met koken, genieten jullie samen van de gerechten die door jullie samen zijn bereid. Jullie zullen versteld staan van de smaken en texturen van de lokale producten en we hopen dat jullie hierna geïnspireerd zijn om ook thuis meer te experimenteren met lokale ingrediënten. Jullie krijgen hiervoor uiteraard diverse recepten mee naar huis.

Deze workshop is een geweldige manier om een teambuilding-ervaring te hebben met collega’s, vrienden of familie. Samen koken en genieten van een maaltijd is een prachtige manier om banden te versterken en nieuwe herinneringen te creëren.
Kom met ons mee op een culinaire reis langs lokale boeren en ontdek de verborgen schatten van onze lokale voedselproductie. We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen!

Tijdsduur ongeveer 7 uur

  Prijzen

  De prijs is op aanvraag. Vul het onderstaande formulier in zodat we een offerte kunnen aanbieden.
Tour langs de boer
Praktische informatie

Dit arrangement bevat:

 • Ontvangst met koffie/thee en ambachtelijke boerencake
 • Een tour van 35 kilometer op elektrische tweewieler naar keuze
 • Seizoensgebonden groenten van de Landouw
 • Biologisch vlees van de Groote Lageweide
 • Kookworkshop door Buitenkookfeest met de keuze uit:
  • Burgermenu – bereid 3 fantastische varianten van een broodje hamburger
  • Groen genieten – Meer dan 8 bijzonder smaakvolle gerechten 

 

Bekijk ook onze andere arrangementen

Lekker 2,5 tot 3 uur touren en de activiteit afsluiten met zo’n heerlijk belegde, versgebakken pannenkoek bij pannenkoekenrestaurant Klein Zwitserland in Driebergen.

Vanaf € 42.00 p.p.

Tijdsduur ongeveer 5 uur
Lekker touren door de landerijen langs één van onze routes om bij terugkomst aan te schuiven voor een vorstelijk Chinees-Indisch buffet.

Vanaf € 64.50 p.p.

Tijdsduur ongeveer 5 uur
Touren door de landerijen en tussendoor genieten van een 1,5 uur durend verwenarrangement bij restaurant de Weistaar. Dat wordt genieten!

Vanaf € 49.50 p.p.

Tijdsduur ongeveer 4.5 uur
Wat is er nou gezelliger dan napraten over de leuke tour, onder het genot van een hapje en een drankje? Lekker borrelen met bite!

Vanaf € 46.50 p.p.

Tijdsduur ongeveer 4.5 uur
Eerst lekker 2,5 uur touren op de Solex, e-chopper, e-kickbike of e-fatbike en daarna aanschuiven voor een uitgebreide lunch. Een van onze populairste uitjes!

Vanaf € 46.00 p.p.

Tijdsduur ongeveer 4.5 uur
Geniet van één van onze routes en schuif daarna aan voor een overheerlijk warm en koud buffet van restaurant De Kromme Hoek.

Vanaf € 68.50 p.p.

Tijdsduur ongeveer 5 uur
Gezellig touren en genieten van een heerlijke High Tea bij restaurant de Weistaar.

Vanaf € 51.00 p.p.

Tijdsduur ongeveer 5 uur
Happen zonder trappen: een lekkere combinatie van touren door de natuur en onderweg genieten van een heerlijk voorgerecht en heerlijk lunchgerecht op twee locaties.

Vanaf € 61.00 p.p.

Tijdsduur ongeveer 6.5 uur
Kies de leukste route en ga op zoek naar het ultieme plekje om te genieten van je gevulde picknickmand.

Vanaf € 41.00 p.p.

Tijdsduur ongeveer 4 uur
Eerste een prachtige tour, dan genieten van een complete barbecue op onze gezellige locatie. Dieetwensen, halal of vega(n)? Daar houden wij rekening mee!

Vanaf € 62.00 p.p.

Tijdsduur ongeveer 5 uur
Happen zonder trappen is een mix van touren door de prachtige natuur en genieten van een voorgerecht en hoofdgerecht in goede restaurants. In totaal vier gangen!

Vanaf € 67.00 p.p.

Tijdsduur ongeveer 6.5 uur