Boek een Solex

Het echte nostalgische gevoel op deze vernuftige snorfiets.
Solex

Wie herinnert ‘m niet, de Solex! De vernuftige fiets met hulpmotor was razend populair in de jaren zestig van de vorige eeuw. Daarna werd het slimme brommertje massaal afgedankt door zijn eigenaren. Gelukkig zijn er tientallen Solexen gered van de slopershamer. En die zijn nu te huur voor het maken van een toertocht.

De Solex werd in 1946 voor het eerst geproduceerd. De snorfiets wordt aangedreven door een 45cc motorblok op het voorwiel. Om ‘m te starten moet je deze aanlopen. Aanlopen? Jazeker, maar schrik niet. Boek je bij ons een tour op de Solex, dan wordt vooraf alles keurig uitgelegd. Er is nog niemand geweest die de solex niet aan de praat heeft gekregen. Alle Solexen die je bij ons kunt huren zijn de echte, originele Solexen uit de vorige eeuw. De Solexen worden door ons in topconditie gehouden. Om de beleving af te maken kunnen jullie kosteloos gebruik maken van echte ouderwetse leren jassen en caps, leuk voor de foto! Hou jij wel van een beetje gepruttel en het nostalgische brommer gevoel? Boek een tour die je ook nog eens kan combineren met een van onze arrangementen.

Bekijk alle voertuigen

Meest gestelde vragen

Ja, het dragen van een helm is verplicht op een Solex.

Ja, om op een Solex te rijden moet je in het bezit zijn van rijbewijs AM of  rijbewijs B.

Iedereen vanaf 16 jaar die in het bezit is van rijbewijs AM of rijbewijs B mag rijden op een Solex.

Met een Solex met volle tank kun je maarliefst 70 kilometer rijden. Onze routes van ongeveer 35 kilometer rijd je dus zeker uit!

Ja, onze Solexen zijn voorzien van fietstassen waar spullen zoals jassen, truien en tassen in passen. 

Solex
Solex
Image00001
Duo E Chopper