Binnenkort: Alpaca activiteiten in Woudenberg

Knuffelen, aaien en vooral heel veel foto's maken! In de vernieuwde alpaca-weide is het vanaf deze zomer mogelijk om te lunchen, barbecueën of lekker borrelen.

Wie al eens bij Solexverhuur Woudenberg is geweest heeft ze vast al eens zien lopen: De alpaca’s. Super lief en vooral nieuwsgierig dat ze zijn, zijn ze bijna altijd in voor een knuffel. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwde, en grotere, alpaca-weide. Zo bewonder je er binnenkort niet slechts drie, maar zelfs 7 alpaca’s. En als alles goed gaat huppelen er in de zomer ook nog eens drie veulentjes rond. Hoe leuk is dat!

Wanneer is de weide helemaal klaar?

De verwachting is dat begin juni de alpaca’s heerlijk in hun nieuwe weitje komen te grazen. Voor die tijd moet er nog best wel wat gebeuren. Het gras moet gaan groeien en de omheining wordt geplaatst. Ten slotte wordt er een bruggetje vanaf het nachtverblijf naar hun nieuwe weitje gemaakt. Zo zijn ze overdag lekker buiten, maar kunnen ze ’s avonds veilig en droog naar binnen.

Welke activiteiten kun je doen met de alpaca’s?

Knuffelen, aaien en heeel veeel foto’s maken!

Met de tour, barbecue & cuddle braai jij na afloop van de tour over de Utrechtse Heuvelrug je stukje vlees met uitzicht op de alpaca weide. Heb je je vrienden zover gekregen om voor jou de vleesjes te bakken? Dan loop je door het hekje de weide in en de alpaca’s komen vanzelf naar je toe.

Gezellig eten met iemand die niet constant op zijn of haar telefoon zit? Dat doe je met de Alpaca Lunch natuurlijk! We kunnen niet beloven dat ze constant aan je tafeltje staan, maar ze komen vast en zeker even een kijkje nemen.

Borrelen na afloop van de tour met Tour, borrel en bite, maar dan echt uniek? Neem je drankje mee en ga gezellig tussen alpaca’s zitten. Pas wel op dat ze de borrelplank niet stiekem leegeten!

Waarom kun je niet met de alpaca’s wandelen?

De alpaca’s hebben hun eigen wil. Ze hebben niet elke dag zin in een wandeling aan een halster. Daarom lopen bij ons los in de weide. Wandelen, liggen of rollen wanneer ze er zelf zin in hebben, vinden ze heerlijk. Zo zijn ze lekker op hun gemak. Hierdoor vinden ze het alleen maar gezellig als je wat dichterbij ze komt.

Komen er nog meer activiteiten in de toekomst?

Vast en zeker. Dit is nog maar het begin. Heb jij zelf ideeën voor een leuke activiteit, of wil je een bijzondere uitje op maat? Bespreek dan met ons de mogelijkheden. We kijken samen wat er wel, of juist niet kan en maken er een gezellige alpacabeleving van.

Op welke dagen kun je activiteiten met Alpaca’s boeken?

Van maandag tot en met zaterdag. Maar, in de zomerperiode zijn veel zaterdagen al volgeboekt met andere activiteiten. Ga jij wat plannen, probeer dan op een doordeweekse dag. Bijvoorbeeld in de vakantie. Benieuwd naar de beschikbaarheid? Bel ons, of vul het contactformulier onderaan de pagina in.

Alpaca activiteiten

Andere blogs