Picknick plezier: 5 beste plekken op de Heuvelrug

Ga jij gezellig picknicken, ergens op de Utrechtse Heuvelrug? Dit zijn de 'Best Places to Picknick'

Ga jij gezellig picknicken, ergens op de Utrechtse Heuvelrug? Op de prachtige routes van Solexverhuur Woudenberg kom je langs toplocaties met uitzicht op de bossen, weilanden en heidevelden. Naast de fietspaden vind je niet alleen picknickbanken, maar ook genoeg veldjes om je picknickkleed uit te slaan. Dus, vul die mand en ga op pad!

In het Leersumse Veld

Het Leersumse Veld is de plek bij uitstek voor een picknick in de natuur. Je hebt hier daardwerkelijk alles: Heide, bossen, vennetjes en de Leersumse Plassen. Tijdens de picknick wordt je vergezeld door allerlei soorten vogeltjes die vrolijk rondfladderen. Misschien loop je daar ook nog wel de Piëmontezer koeien tegen het lijf. Deze kudde begraast de heide in het gebied.

Op meerdere plekken vind je midden in het veld houten picknickbanken, maar naast de paden en in de open vlaktes is er ook ruimte genoeg voor om met jouw picknickkleed te gaan zitten.

Op de route ‘Het Leersumse Veld’ kom je deze plek tegen.

Picknick Leersumse Veld

Langs de Grebbelinie

Op deze historische plek geniet je van de natuur, het water en een heerlijk zonnetje. Langs het Valleikanaal ligt een langgerekt lint van de verdedigingslinie uit de 1e en 2e Wereldoorlog. Naast dat het hier geschiedenis ademt, is het een prachtige plek om te genieten van de omgeving. Naast het kilometerslange fietspad zijn tal van bankjes te vinden om eens lekker neer te strijken en de picknickmand te openen.

Op de nieuwe route ‘Langs de Linie’ kom je deze plek tegen

Picknick Grebbelinie

Naast de Pyramide van Austerlitz

Het imposante bouwwerk uit de tijd van Napoleon is al een bezienswaardigheid op zich. Het ligt midden in de bossen van Woudenberg. Maar, rondom de Pyramide is er een cirkelvormige open grasvlakte. Op een zonnige dag zit je hier perfect zonder schaduw te genieten van het weer.

In de hoogseizoenen is het op deze locatie daarnaast ook nog eens gezellig druk. Veel toeristen beklimmen de 93 treden om bovenop de piramide van een prachtig uitzicht te genieten. 

Op de route ‘Rondje Vliegveld’ en ‘Het Leersumse Veld’ kom je deze plek tegen

Picknick Pyramide Van Austerlitz

Bij de Kaapse Bossen

Zoek de rust op in de Kaapse Bossen bij Doorn. Het glooiende bosgebied zit vol bijzondere natuur en cultuurhistorie. Strijk neer in de buurt van één van de brede beukenlanen of iets verder bij de slingerende bospaadjes. Na je picknick bewonder je natuurlijk ook nog even het geweldige uitzicht vanaf uitkijktoren de Kaap. 

Op de route ‘De Utrechtse Heuvelrug’ kom je deze plek tegen.

Picknick Kaapse Bossen

Op Landgoed den Treek-Henschoten

Op dit particuliere landgoed krijgt de natuur op heel veel plekken de vrije ruimte. Dit maakt het een veelbezochte plek door allerlei diersoorten. De kans dat je een ree spot in dit gebied is dan ook bijzonder groot. Daarnaast vliegen de vogeltjes af en aan in de bossen, maar ook rondom het Treekermeertje en de Leusderheide.

De afgelopen jaren zijn de fiets- en wandelpaden als maar beter en beter geworden. Daardoor is een zoektocht naar de mooiste picknickplaats een eitje geworden. Verken het landgoed wandelend, per fiets of met een andere tweewieler en stop bij één van de bankjes op de route. Of ergens op een plekje waar jij het mooi vindt. Zolang je met het kiezen van een plekje maar respect voor de natuur houdt.

Op de route ‘Woudenberg en Omgeving’ en ‘Het Leersumse Veld’ kom je deze plek tegen.

Picknick Den Treek Henschoten

Picknickplezier met lokale lekkernijen bij Solexverhuur Woudenberg

Ga gezellig op pad met voor een picknick met lokale producten. Met de Solex of e-Fatbike neem je een picknickmand mee op het rekje. Op de e-Chopper is het comfortabel touren met een goedgevulde picknicktas.

Wat er allemaal bij zit?

  • Heerlijke rijkbelegde broodjes van ‘Piet’s Broodjes’
  • Vruchtensap en een zoete verrassing van ‘de Kaasknabbel’
  • Vers fruit

Dit avontuur zelf boeken? Klik hier!

Tour En Picknick

Andere blogs