Touren voor Oekraïne

Een tour voor Oekraïne op zaterdag 26 maart 2022.

Zaterdag 26 maart organiseert Solexverhuur Woudenberg “Touren voor Oekraïne”. Tijdens deze actiedag kunt u voor slechts € 20,00 een prachtige rit rijden door de omgeving van Woudenberg. De opbrengst komt volledig ten goede aan het goede doel: de hulpverlening aan vluchtelingen in Oekraïne en Moldavië. U krijgt ook een kopje koffie of thee aangeboden met daarbij een heerlijke oliebol van banketbakkerij Ritmeester. 

Rijders kunnen zich aanmelden via het formulier hiernaast en een voorkeurstijdstip kiezen. Starten kan ieder uur tussen 10.00 en 15.00 uur. Er staan in totaal 150 tweewielers klaar en u mag kiezen uit een Solex, e-chopper of e-kickbike. Er zijn dit jaar ook tien e-choppers met duozit beschikbaar, dus een aantal deelnemers kan ook een kind laten meerijden.

Vorig hielden we al een actie voor het project Klimmen voor Niek en we dachten nog na over een nieuw initiatief in 2022. Door de ontwikkelingen in Oekraïne en de grote nood onder vluchtelingen kwam dit in een stroomversnelling en is deze actie uitgewerkt. De opbrengst gaat naar stichting Kom over en help (Nijkerk) die al meer dan 45 jaar hulpverleningsprojecten ondersteunt in Oekraïne en ter plaatse een groot partnernetwerk heeft.

Deze stichting weet precies wat waar nodig is en kan snel hulp verlenen als er een verzoek komt. Kom over en help geeft lokale hulpverleners de financiële middelen om ter plaatse voedsel en materialen te kopen. De stichting heeft ook projecten in Moldavië, waaronder het Woudenbergse Kom & Zie huis. Deze Moldavische projecten vangen inmiddels ook vrijwel allemaal vluchtelingen uit Oekraïne op en vragen om financiële ondersteuning voor voedsel, tenten, bedden en traumazorg.

Andere blogs