5 activiteiten voor gezinsuitje met Pasen met kinderen

Tijdens Pasen breekt het voorjaar weer los. Met deze 5 activiteiten voor het hele gezin in de natuur rondom Woudenberg vermaak je jezelf én de kinderen.  

Tijdens Pasen breekt het voorjaar weer los. Een gezinsuitje met Pasen is dus de perfecte dag om er samen met je kinderen op uit te trekken voor leuke activiteiten. 

Wist je dat op de Utrechtse Heuvelrug de natuur samenkomt met historische bezienswaardigheden? Bovendien zijn er rondom die locaties tal van activiteiten voor kinderen te doen. Benieuwd wat dan allemaal?

Hier zijn vijf activiteiten voor het hele gezin.

Paas activiteit 1: Bezoek de Pyramide van Austerlitz

Wil je iets doen met Pasen met kinderen waarbij je wat nieuws ontdekt en er ruimte is om te spelen? De piramide op de Utrechtse Heuvelrug is dan de perfecte activiteit.

De piramide komt uit de tijd van Napoleon. Je kunt het 33 meter hoge bouwwerk beklimmen, waarna je een prachtig uitzicht hebt over de bossen. Op het terrein lees je alles over de geschiedenis van deze plek, en de rol die Napoleon en zijn soldaten in dit gebied hebben gespeeld.

Dankzij de grote speeltuin met attracties hoef je je geen zorgen te maken over het vermaken van je kinderen. In het speelpark met botsauto’s, draaimolens en meer kunnen ze zich uren bezig houden. Terwijl jullie zelf van het weer genieten op het terras van het restaurant.

Klik hier voor een route langs de Pyramide van Austerlitz

Paas activiteit 2: Verken de Grebbelinie 

Is geschiedenis helemaal jullie ding? Dan kun je dat leuk combineren met een actief gezinsuitje met Pasen in de kano.

Het Valleikanaal in Woudenberg, Scherpenzeel en de Eem in Amersfoort en Baarn maakte deel uit van de Nederlandse hoofdverdediging in de Tweede Wereldoorlog. De overblijfselen van deze Grebbelinie zijn nog goed te zien dankzij de bunkers langs meer dan 40 kilometer op de waterkant.

Naast de Grebbelinie vind je veel paden, waardoor je alles met de fiets kunt bewonderen. Is het lekker weer, dan verken je de historie via het water in bijvoorbeeld een kano. Daarnaast staan het Valleikanaal en de Eem in directe verbinding met de stad Amersfoort. Zo combineer je een kanotocht met een gezellig terrasje in de oude binnenstad.

Klik hier voor een route in de buurt van de Grebbelinie

Paas activiteit 3: Bezoek Amersfoort

Houd je van een historische stad met gezellige pleintjes en grachten? Dan is een gezinsuitje met Pasen in Amersfoort helemaal jouw ding. Het is een grote stad, maar het centrum met de terrasjes en winkels is lekker compact. Ideaal om wandelend, of per fiets te verkennen.

Verken de stad per boot 

Amersfoort is door zijn grachten ook helemaal per boot te verkennen. Met een boot van de Waterlijn ontdek je verschillende vaarroutes. En er zijn zelfs themaroutes te boeken. De opstapplaats is midden in de stad. 

De Onze Lieve Vrouwetoren 

Deze ruim 98 meter hoge toren staat in het hartje van de stad. Je kan de 346 treden beklimmen om Amersfoort van boven te bewonderen. Na de klim strijken jullie neer op één van de terrasjes op het gezellige pleintje naast de kerk.

Dierenpark Amerfoort

Het dierenpark is buiten het centrum te vinden. Ze noemen zichzelf ‘dé dierentuin voor kinderen’, dus perfect als gezinsuitje met Pasen.

Sinds kort neem je een kijkje in de gloednieuwe Dierkeuken van het park. Hier wordt het voedsel voor de dieren klaargemaakt door de verzorgers. Zo ontdek je precies wat een giraffe of olifant op een dag allemaal eet.

Paas activiteit 4: Bewonder vliegtuigen bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg

Het voormalige militaire vliegveld in Soesterberg is tegenwoordig een toeristische hotstop geworden. Met name voor gezinnen met kinderen is er op deze plek van alles te beleven.

Ruim 100 jaar geleden stegen de eerste vliegtuigen op vanaf de startbaan is Soesterberg. Sinds 2008 is het echter niet meer in gebruik als vliegveld. Hierdoor kun je nu volop genieten van de natuur en de bezienswaardigheden rondom de landingsbaan. Monumenten, oude vliegtuigen en nog veel meer.

Het Nationaal Militair Museum is hier ook te vinden. Een locatie die het erg goed doet voor een gezinsuitje met Pasen. Je beleeft hier de geschiedenis van de Nederlandse Krijgsmacht.

  • Vijf interactieve tentoonstellingen
  • Altijd wat te doen, binnen én buiten
  • 19 vliegtuigen aan het plafond
  • Nederlands grootste militaire collectie.

Klik hier voor een route langs het Nationaal Militair Museum

Paas activiteit 5: Knuffel met pasgeboren lammetjes op de boerderij

Als het Pasen is, is de lente uitgebroken. Dit betekent dat er weer lammetjes worden geboren. Boerderijen en natuurmonumenten in verschillende delen van het land openen hun deuren voor bezoekers.

Knuffel de kleine diertjes en ga met ze op de foto. Vaak worden er allerlei activiteiten rondom de lammetjesdagen georganiseerd. Zo ontdek je nog meer van de boerderij en de dieren.

lammetjes-kijken

Waar kun je lammetjes kijken rondom Woudenberg?

Wil je weten op welke boerderijen je lammetjes kunt bewonderen? Bekijk de websites van boerderijen en overkoepelende organisaties voor de meest actuele informatie.

Lammetjesdagen van OERRR: Klik hier om de website te bekijken

Lammetjes kijken bij de Familie Kuijer: Klik hier om de website te bekijken

Met het hele gezin pad om activiteiten te ontdekken?

Ga op pad met een tweewieler en beleef Woudenberg en omgeving.

  • Kinderen vanaf 1,50 m. huren zelf een e-Fatbike
  • Kinderen tussen de 5 en 12 jaar kunnen mee achterop een duo e-Chopper
  • Kinderen tot 4/5 jaar kunnen mee in een kinderzitje op een e-Fatbike

Bekijk hier al onze routes. En ontdek de Utrechtse Heuvelrug zelf.

Andere blogs