De heide in bloei! Waar geniet jij van de prachtige natuur?

Van augustus tot september staat de heide in bloei! Vanaf nu is onze nieuwe heide-route te rijden. Geniet van deze prachtige verschijning in de natuur.

Van augustus tot september staat de heide in bloei! Vanaf nu is onze nieuwe heide-route te rijden. Deze route is speciaal ontwikkeld voor deze paarse van het jaar. Op de route kom je langs de mooiste heide-gebieden in onze omgeving. Dit keer ga je dus niet zelf op zoek naar de unieke plekjes. Wij hebben dat voor jou gedaan. De route gaat daarnaast ook over prachtige bospaden. Een bijzondere route voor de e-Fatbike en e-Kickbike.

Hier staat de heide in bloei

Op onze route kom je de mooiste gebieden tegen. De Leusderheide, landgoed den Treek, de Franse put en de bossen rondom Zeist. Al deze plekken komen in deze tijd van het jaar tot leven. Wanneer de zomer zijn hoogtepunt bereikt, verandert dit uitgestrekte heide landschap zich in een zee van paarse tinten.  

De Leusderheide

De Leusderheide ligt te midden van de Utrechtse Heuvelrug. Op een steenworp afstand van Amersfoort. Je vindt hier een militair oefenterrein. Dit terrein is niet opengesteld voor publiek, maar wel te bewonderen vanaf de fietspaden rond het gebied. De andere kant van de Leusderheide is wel voor iedereen te betreden. In dit gedeelte zijn ontzettend mooie fiets- en wandelpaden aangelegd. Je ziet en ruikt de heide in bloei als je door dit gebied gaat.

Landgoed den Treek-Henschoten

In den Treek vind je een uniek bos met prachtige landgoederen. De fietspaden van den Treek gaan langs de heide in Leusden om vervolgens dieper het bos in te duiken. Je tourt door het bos over goed onderhouden fietspaden. Onderweg geniet je van prachtige landhuizen op de route en maak je een tussenstop op een mooie plek ik de natuur. Zelfs midden in het bos zul je nog verborgen heidegebieden tegenkomen. 

De Franse Put

In het gebied rondom de Franse Put staat de heide ook volop in bloei. Het gebied ligt in het westelijke gedeelte van het landgoed Den Treek Henschoten. De heidevelden met heide in bloei liggen verscholen tussen de Franse Put en de bossen rondom Zeist. Naast natuur is er rondom de Franse Put van alles te bewonderen. Midden in het gebied ligt de Pyramide van Austerlitz verscholen. Door een klein beetje van de route af te wijken kun je het bijzondere monument uit de tijd van Napoleon beschouwen. 

Dit moet je weten over de e-Fatbike en e-Kickbike

De heide-route kan met de e-Fatbike of de e-Kickbike worden gereden. Deze tweewielers zijn volledig elektrisch en niet belastend voor de natuur. Het rijden op deze tweewielers gaat zonder moeite en is een heerlijk relaxte ervaring. Voor je op deze tweewielers stapt moet je wel het volgende weten:

e-Fatbike

  • De e-Fatbike is volledig elektrisch en volledig ondersteund.
  • Om de e-Fatbike te besturen moet je minimaal 1,50 meter lang zijn. Ben je kleiner dan 1,50m. dan is het helaas niet mogelijk om zelf te e-Fatbike te besturen.
  • Om op de e-Fatbike te stappen, moet het been over het zadel worden gestapt. Ben je slecht ter been, dan raden wij het af om de e-Fatbike te besturen.

e-Kickbike

  • De e-Fatbike is volledig elektrisch en volledig ondersteund.
  • Om de e-Kickbike te besturen moet je minimaal 16 jaar oud zijn.
  • Op de e-Kickbike moet je de hele weg staan. Ben je slecht ter been? Dan raden wij het af om de e-Kickbike te besturen

Andere blogs